Belgie +32 89 703758
Nederland +31 495 564080

Daikin Altherma Hybride

Daikin heeft een mooie oplossing op de markt gebracht die het beste van 2 systemen samenbrengt tot 1 uniek toestel.

 

 

              De Daikin Altherma Hybride. 

 

pic-advantages1

De Daikin Altherma Hybride is een combinatie van een warmtepomp lucht/water gecombineerd met een condenseerde combi-ketel met een warm tapwater comfort CW-4/5

Uitgangspunt is het vervangen van de bestaande cv-ketel door een toestel dat een nog hoger rendement heeft dan de huidige generatie hoogrendement ketels, waardoor er een aanzienlijke besparing op de energiekosten ontstaat. Dit is dus een combinatie geworden van een warmtepomp lucht/water met een vertrouwde condenserende combi-ketel. De unieke regeling maakt dat de warmtepomp of de cv-ketel in bedrijf komt voor het verwarmen van de woning afhankelijk van de  ingeven van de prijzen van gas en elektra en zal het toestel zelf bepalen wat het voordeligste is voor het verwarmen van de woning.Er  wordt zelfs rekening gehouden met een dag en nacht tarief. Het nadeel van het “lagere” rendement dat een lucht/water warmtepomp heeft bij bereiding van warm water, of  door het inschakelen van een elektrische naverwarming voor woningverwarming gedurende strenge vorst  is nu helemaal niet meer van toepassing, omdat dan de cv-ketel  het beste rendement heeft en het dan zal overnemen.

Het toestel is verkrijgbaar in een 5 en een 8 KW versie. Met de juiste installatie en regeling is het zelfs mogelijk om de woning van topkoeling te voorzien.

 

 

Het plaatsen van een Daikin Altherma Hybride is een ideale manier voor het overschot aan elektriciteit op ee voor het verwarmen van uw woning.opgewekte stroom op zo een efficiënt mogelijk en duurzame manier te  gebruiken voor het verwarmen van uw woning.

daikin-altherma-binnenunitdaikin-altherma-buitenunit

Verwarmen met warmtepomp
De Daikin Altherma Hybride kiest afhankelijk van de buitentemperatuur en warmtebehoefte altijd de meest voordelige bedrijfsmodus tussen de warmtepomp de gasketel of combinatie van beiden. De warmtepomp zal bij een hogere buitentemperatuur het water verwarmen en bij een lagere temperatuur het water voorverwarmen zodat de ketel minder energie verbruikt. Alleen in hele koude omstandigheden kan de warmtepomp niet bijdragen aan de warmtebehoefte en functioneert het systeem als een ‘standaard’ cv ketel. In het Nederlandse en Belgische klimaat betekend dat op jaarbasis de warmtepomp voor ongeveer 60% in de verwarmingsbehoefte meewerkt voor een zo efficiënt mogelijke manier omgaat met energie. (zie ook plaatje)
CV-ketel-warmtepomp

Voordelen Daikin Altherma Hybride

  • De afmeting van de binnenunit van de Altherma Hybride is vergelijkbaar met de huidige combi-ketels.
  • De ketel kan worden aangesloten op de meeste bestaande cv-installaties. Bestaande radiatoren en leidingen hoeven niet worden te vervangen.
  • De Daikin Altherma Hybride bestaat uit drie delen., Een warmtepomp binnendeel en daar tegen een condenserende combi-ketel.(Maar ziet uit als 1 deel.)En als warmtebron een buitendeel.
  • De Daikin  Altherma Hybride combineert de warmtepomptechnologie met de moderne gas condensatietechnologie en is daarmee tot 30% zuiniger dan een nieuwe traditionele rendementsketel.
  • Voor de cv-ketel is gekozen voor een Intergas combi. Deze ketel heeft een zeer goed rendementen is door de consumentenbond uitgeroepen tot beste keuze.

 

Verwarming en CV-ketels

CV-ketel

Gas – Water – Sanitair

Installateur

Duurzaam

Warmtepomp

Onderhoud en Service

Oude restmaterialen