Belgie +32 89 703758
Nederland +31 495 564080

Vloerverwarming

Vloerverwarming wint op vele vlakken.

*Het is wetenschappelijk bewezen dat vloerverwarming de beleving van de gevoelstemperatuur het dicht benaderd.  Dat wil zeggen je het  comfortabelste voelt bij de constante temperatuur en de goede temperatuurverdeling die het vloerverwarmingssysteem als eigenschap heeft.

*Daarbij komt nog dat je de thermostaat 1 à 2°C lager gezet kan worden dan bij andere vloerverwarmingssystemen. Dit kan een energiebesparing  opleveren van 10 tot 15%. Tevens wordt de nachtverlaging tot een minimum beperkt.

*Daarnaast is vloerverwarming gezonder en hygiënischer. Mensen met astma-aandoeningen en andere luchtweg infecties zullen zich beduidend beter  voelen in vertrekken die verwarmd worden met vloerverwarming.

*Vloerverwarming is uitermate geschikt voor toestellen die werken met een lage aanvoertemperatuur zoals warmtepompen en condensatie ketels.

*Indien het systeem van te voren goed wordt berekend kun je het ook als vloerkoeling gebruiken.(uiteraard met de juiste apparatuur.)

*Het nadeel dat het systeem soms traag is kun je oplossen door vloerventilatie (zie climalevel) toe te passen. Hierdoor krijg je een snel systeem, vergroot je de  warmteopbrengst en kunnen de vloeren worden voorzien van parket of hout zonder capaciteit verlies.

 

Vele type vloerafwerkingen zijn geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. Belangrijk is echter wel dat de vloer een goede warmte doorlatende eigenschap heeft. Tevens dient de afwerkvloer geschikt te zijn voor de temperatuursverschillen die optreden door verwarming of koeling. Let altijd op onderstaand symbool, dat aangeeft dat de afwerkingsvloer kan worden toegepast in combinatie met vloerverwarming.

 

symbool vloerverwarming

Verwarming en CV-ketels

CV-ketel

Gas – Water – Sanitair

Installateur

Duurzaam

Warmtepomp

Onderhoud en Service

Oude restmaterialen